1995-1999

Sabelfäktningen blir populär. För att få barnverksamhet sätter WFF in en annons in i Nerikes Allehanda. Barnsabel blir succé och uppmärksammas av både Lilla och "Stora" Sportspegeln i TV. 1995 arrangerar WFF för första gången sabeltävlingen "Duell". Hela svenska sabeleliten är på plats och Michael Höglund vinner finalen. Michael erövrar återigen brons i sabel-SM och Phillipe Pace-Soler vinner JSM i sabel.

1996-11-04 expressen

1996 flyttar Jan-Åke Andersson till Uppsala och ersätts som instruktör av Mats Ekström. Mats instruerar sabel och barngruppen. Värj- och sabelfäktarna tävlar flitigt. Stefan Pahlefors vinner SM för oldboys i värja, Michael Höglund kommer på delad 3:e plats med Phillipe på sabel-SM och Axel Nyström vinner SM för yngre juniorer i sabel. "Duell 96" flyttar in på slottet och blir en landskamp mellan Sverige och Finland. Sverige vinner genom Uppsalas Erik Ågren och Phillipe blir 4:a.

97EMPaceSoler31

1997 blir Phillipe Pace-Soler svensk mästare i sabel. Phillipe deltar i EM i Gdansk och blir 31:a, utslagen av den blivande Europamästaren, ryssen Alexei Frossine. WFF består nu av ca 50 aktiva fäktare. Bjarne Höglund flyttar till Västerås och föreningen har nu enbart Michael Höglund och Mats Ekström som tränare.

Värjfäktarna blir färre medan sabelgruppen växer något. Under hösten startas en nybörjargrupp i florett för juniorer och seniorer.  Föreningen har problem med tränarresurser och Erik Andersson och Jenny Kwam blir hjälptränare. WFF byter föreningsfärgerna svart, rött och vitt till blått och gult.

1998-02-02

"Duell" blir "Le duel - Coupe du Nord" 1998 och tävlingen samlar sabelfäktare från Sverige, Finland, Danmark, England och Skottland. Skotten Chris Jamieson vinner och erövrar vandringspriset som skänkts av WFFs hedersmedlem Carl-Olof Enhagen. Träning sker nu 5 dagar i veckan. Eki Karlsson, finsk instruktör i värja och florett, läser på Örebro universitet och hjälper till med värj- och floretträningen. Även Jörgen Thorin och Per-Erik Skoglund börjar instruera.  WFFs ungdomar deltar nu regelbundet i den nationella Masterscupen.  Genom att delta på idrottsmässan uppmärksammas fäktningen och fler medlemmar strömmar till. WFF syns också på Filmstaden i samband med filmen "Zorro". Phillipe Pace-Soler lämnar WFF och flyttar till Frankrike. WFFs hemsida ser dagens ljus.

1999 nollnitton

1999 arrangerar WFF sin hitintills största tävling, Örebro Masters, en deltävling i den svenska ungdomscupen. Tävlingen lockar 100 startanden från 15 klubbar och WFF ställer upp med hela 20 fäktare. WFFs framgångar i sabel fortsätter. Jonny Persson blir 2:a i SM och Johan Classon tar JSM-guld. Erik Andersson blir 6:a i NM för juniorer i värja.

En fäktskola hålls på Örebro universitet under ledning av Mats Ekström som nu kan titulera sig monitieur. Johan Classon, Emma Ekström, Erik Andersson samt Oscar Lewin representerar WFF och fäktning under Sverigedagarna i Lodz i Polen. Johan Classon är uttagen till senior EM i sabel men får stanna hemma då det blir trassel med flygbokningarna. 3 pister målas upp i Norrbyskolan, färgen är orange.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:44 Skribent: Michael Höglund