2011

2011 var året då klubbens generationsskifte fullbordades. WFF hade även detta år inga lag vid lag-SM eller damlag vid JSM samt inget deltagande i maratontävlingarna. Det blev blandade resultat vid ungdomstävlingarna. Vid senior-SM Hillevi Robertsson tog silver och Viktor Johansson kom sjua vilket är WFF:s främsta SM-framgångar i värja någonsin. Hillevi blev sedan uttagen till U23-EM i ryska Kazan där hon blev 24:a och hon kom på 14:e plats vid Nordiska mästerskapen. Viktor blev uttagen till världscupstävlingen Stockholms Grand Prix, Challenge Bernadotte och vann 3 matcher där. Detta blev också deras avsked i klubben vid vårens slut.

Scan from a Xerox WorkCentre

Vid JSM kom Ida Eriksson på plats 17 och Calle Niklasson på plats 11. Pojklaget med Adam Nilsson, Oskar Nygård, Calle Niklasson och Oscar Thörn slutade fyra av 12 lag. Vid USM tog Oskar Nygård guld i kadettklassen och med Oscar Thörn och Adam Nilsson på tredje respektive sjunde plats blev det även guld i lagtävlingen. Emma Ludén tog brons i damkadett-grenen. Vid JNM i Riga placerade Oskar Nygård sig som nummer 13 i kadettklassen och, än bättre, som nummer 15 i juniorgrenen.

Under året blev det sammanlagt 2 guld, 3 silver och 4 brons i Masterstävlingar. I vårens slut-ställning för Masters blev Oskar Nygård trea bland kadetterna vilket var enda medaljplatsen. Johanna Olin kom femma i ÄU. Agnes Eriksson och Signe Tillman blev 1:a och 2:a i St Erikscupens miniorklass 2010/11 vilket är lovar gott framöver.

Scan from a Xerox WorkCentre5

Klubbmästerskapen genomfördes i början av december och under året genomfördes också Minimasters som vanligt. En stor händelse var att klubben lämnade Norrbyskolan efter många år och från sommaren bedrivs träningen i Karlslundskolan idrottshall där det finns både kök, kontor och förråd. Flera goda krafter hjälpte till att ställa i ordning lokalerna med målning, sladdragning och annat.

Scan from a Xerox WorkCentre3

Örebro Masters genomfördes även detta år i Mellringehallen med omkring 300 starter. Sommarskola genomfördes med fäktare som hjälptränare, några fäktare deltog på läger. Nämnas kan att Mats Ekström, som efter långvarigt och skickligt arbete i WFF flyttade till Göteborg. Bodil Bæcklund och Björn Johansson utnämndes till hedersmedlemmar efter mångårigt ideellt arbete i klubben.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:41 Skribent: Michael Höglund