Hoppa till sidans innehåll

Event & Barnkalas


Företagsfäktning, möhippa, svensexa, kompisgäng eller barnkalas? Vill ni göra något annorlunda tillsammans?
- Då är ni välkomna till oss. Här får ni prova på att fäktas på riktigt med blanka värjor. Vi garanterar att ni får en minnesvärd upplevelse!

Värja är ett duellvapen med lång tradition. Sedan 1600-talet har fäktskolor utbildat elever för dueller i värja. Idag är fäktning en av världens största idrotter spridd i alla världsdelar. Sverige har tagit många medaljer i VM och OS. Nu är det er tur!

Eventfäktning

Fäktningen inleds med en kort introduktion och uppvärmning av professionell instruktör. Deltagarna fäktar sedan mot varandra i matcher till fem stötar. Reglerna i värjfäktning är enkla, träff var som helst på kroppen registreras av markörapparaten och ger poäng. Ni kan välja mellan att ha en individuell turnering eller lagfäktning. I den individuella turneringen möter alla fäktare varandra. Flest segrar vinner. I lagfäktningen utmanar olika lag varandra. Ett lag kan innehålla tre-fyra fäktare. Varje fäktare i laget möter varje fäktare i det andra laget. Det blir alltmer spännande ju längre tävlingen pågår. Mot slutet går den sista matchen där det avgörs vilket lag som vinner. Aktiviteten pågår ca 2 timmar. Vi tillhandahåller komplett godkänd utrustning. Ni behöver bara ta med träningsskor, T-shirt och långa träningsbyxor.

Krävs förkunskaper?

Nej, inga förkunskaper krävs och alla kan delta helt oberoende av ålder och fysisk kondition.

Kostnad och antal deltagare

Kostnaden för en eventfäktning är 1900 kr för upp till 10 deltagare (privat). Därutöver 300 kr per deltagare. I priset ingår lån av utrustning och instruktör. Privata arrangemang genomförs i normalfallet dagtid på helger.

OBS! För företag fråga om en offert så skräddarsyr vi arrangemanget. Företagsevent kan även arrangeras på onsdagskvällar och fredagskvällar.

Bokning och frågor

Kontakt: Maja Von Stedingk Wigren 
E-post: This is a mailto link

 

Barnkalas

Vill ni anordna ett annorlunda barnkalas? Då är ni välkomna till Wadköpings Fäktförening. Här får barnen fäktas med riktiga värjor under ledning av en instruktör. Det kommer garanterat att bli ett spännande och roligt kalas! Barnen får under lekfulla former prova på att fäkta med duellvapnet värja. Komplett godkänd utrustning tillhandahålles. Barnen har hela tiden hjälp av en  instruktör som visar barnen hur de ska fäkta mot varandra. Barn från och med 7 års ålder och uppåt är välkomna.

Kostnad och antal deltagare

Kostnaden för en barnkalasfäktning är 1900 kr. Vi tar emot max 10 barn per kalas. Barnen behöver ha med sig skor, långa träningsbyxor, T-shirt och vattenflaska. Arrangemanget genomförs i normalfallet dagtid på helger.

Bokning och frågor 

Kontakt: Maja Von Stedingk Wigren 
E-post: This is a mailto link

 

Privat prova på

Du kommer att med en  ledare få lära dig grunderna i fäktning, för att sedan under trevliga former få prova att fäktas mot andra fäktare vid samma tillfälle. 

Kostnad och antal deltagare

Kostnaden för ett prova på tillfälle är 250 kr. Du behöver ha med dig skor, långa träningsbyxor, T-shirt och vattenflaska. Arrangemanget genomförs i normalfallet på tisdagkvällar och pågår 1,5-2 timmar.

Bokning och frågor 

Kontakt: Maja Von Stedingk Wigren 
E-post: This is a mailto link

 

Infoblad hittar du här!

Uppdaterad: 03 SEP 2017 12:15 Skribent: Michael Höglund

  

 

Hörntanden

Advokatbyrån Robson

  

Postadress:
Wadköpings FF - Fäktning
Höglund, Södermalmsallén 36A
70225 Örebro

Besöksadress:
Olaus Petriskolan 7-9, Nygatan 57
70211 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Instagram