Hoppa till sidans innehåll
Foto: Vesa Kutti

Tävlingsrapport USM

21 MAJ 2016 20:05
Under första dagen av Ungdoms SM var det kadetter och yngre ungdom som fäktades. För Wadköpings del så hade vi sju fäktare i de olika klasserna.
  • Skapad: 21 MAJ 2016 20:05

Poule omgångarna för herrarnas kadett gick överlag bra där 3 av 4 fäktare kom etta eller tvåa i sin poule . Då SM bara har 1 poule omgång så vankades det direkteleminering direkt efter första poulen. WFF var då rankad som bästa klubb med 3 fäktare på topp 13!

Efter 64 tablån så var det tyvärr två fäktare som fallit ur (Malte och Tobias). Tobias som låg rankad 11 av 58 efter poulerna mötte 54 rankad Göteborgare som tillsammans med en hel del tekniska problem visade sig vara knepigare än man trott. Sedan föll Rikard i 32 tablån. Den främste fäktaren, Oliver, inom herrar kadett tog sig fram till 8 tablån och föll där mot en lokalbo, fin fäktning där Oliver egentligen borde tagit sig vidare, men så är det ju i fäktning. 

För yngre ungdom herrar gick det lite bättre. Där var klubben representerade av David och Pontus. Trots skadat knä och vissa medicinska insatser så klarade sig David riktigt bra och slutade på en finfin 3:e plats.

Utöver det så kom David på en 4:e plats i hela Mastersserien för Yngre ungdom.

Lovisa mötte sverigerankade 1:an i direktelimineringen och vann sensationellt över henne vilket fick bieffekter och ledde till att Gotland tog hem segern i Masterserien för yngre ungdom damer! Lovisas fina insats ledde till slut till en 3:e plats i USM.

Agnes kom i mitten av sin poule och fick efter det stå över första DE, 64 tablå, men fick möte Wramner från Gotland i 32 an vilket var ett för tufft motstånd.

Väl hemkommen till stugbyn så firade pojkarna med ett havsbad. Inte att förglömma så följde fäktmästare Mariusz med ned i det kalla havet....

Grattis till fina placeringar och ännu mer grattis till medaljerna Lovisa och David!

 Lovisa SvedskogDavid Kutti

Slutresultat för USM kan du kolla i resultatrapporterna

Skribent: Jonas Pettersson

  

 

Hörntanden

Advokatbyrån Robson

  

Postadress:
Wadköpings FF - Fäktning
Höglund, Södermalmsallén 36A
70225 Örebro

Besöksadress:
Olaus Petriskolan 7-9, Nygatan 57
70211 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Instagram